Seborroiskt eksem

Seborroiskt eksem är en vanlig, kronisk sjukdom som drabbar människor i alla åldrar från spädbarn till medelåldern, men de två högtrafik av händelser är de första 3 månaderna av livet när seborroiskt eksem är känd som ”vaggan cap”, och från cirka åldrarna 30 till 70 år.

De mest framträdande av seborroiskt eksem är (1) alltför oiliness av hårbotten och hår, (2) fet, gulaktig skalor som växer till skorpor som täcker röda, inflammerade, fuktig hårbotten hud, och (3) intensiv klåda. I svårare fall tillståndet innebär ögonbryn, kinder och veck i näsan. Den intensiva klåda kan uppmuntra hårt repor som kommer att förbättra inflammation och bana väg för sekundär infektion av bakterier, jäst eller svampar. De svårare former av seborroiskt eksem kan likna psoriasis, och kan även överlappa varandra i ett tillstånd som kallas sebopsoriasis. Orsaken till seborroiskt eksem är inte känd.

Av de tre villkoren, mild mjäll, seborré och seborroiskt eksem-seborroiskt eksem är sannolikt den mest allvarliga och ska oftast diagnostiseras och behandlas av hudläkare eller annan läkare med erfarenhet av behandling av hudsjukdom. Behandling av seborroiskt eksem ingår vanligtvis dagligen till två gånger i veckan schampo med en produkt rekommenderas av patientens läkare. Ytterligare former av behandling beror på svårighetsgraden av sjukdomen. som diagnostiseras av läkare. Även om det inte botas, är seborroiskt eksem mycket behandlingsbar och kan oftast rensas med regelbunden användning av receptbelagda behandlingar.