Problem med cell multiplicering för håravfall

Problemet med denna teknik har varit att de celler som är anhängare till håret när det är plockade, inte tycks spela en stor roll i follikeltillväxt och stamceller runt bula regionen follikeln, de viktigaste för hårväxt, inte skördas i någon större utsträckning. Nyligen, med tillägg av en extracellulär matrix (ECM) för att stimulera tillväxten, dessa plockade hårstrån verkar mer sannolikt att överleva efter implantation och att växa till en fullt utvecklad hår.

En begränsning av de nyare metod med ECM, är att plockade hårstrån ofta inte innehåller tillräckligt GROBAR material för att stimulera tillväxten av nytt hår, så endast ett litet antal av de hårstrån som faktiskt plockas är användbara för transplantation.

Ett annat problem med denna teknik är att en del av det nya håret kommer från huden i mottagarens sida, snarare än bara från det transplanterade hårsäckarna. På denna punkt är vi hoppas att denna nybildade hår (som har celler från både givaren och områden mottagare) kommer att vara resistent mot miniaturizing åtgärder av DHT och inte försvinner med tiden.