Hårersättning är ett alternativ

För män och kvinnor som blivit tunnhåriga är hårersättning en bra lösning. Hårersättning används när håravfallet bara sker på en del av hjässan och fungerar alltså som ett komplement till det egna håret. För en del personer med olika former av skador kan detta vara den enda lösningen som finns. När man talar om en toupé är det hårersättning man menar. Fast där slutar egentligen alla likheter. Dagens hårersättningar är oerhört mycket mer sofistikerade än forna tiders toupé och därför håller också ordet toupé på att försvinna bland gemene man.

Moderna hårersättningar görs i material som är naturliknande och stämmer väl överens med både din egen hårbotten samt ditt eget hår. Tunna silikon dukar är mycket populär i USA och där byter man hårersättning varje månad. Frisyr och hårfärg är dessutom helt och hållet anpassat efter ditt egna hårs struktur och färg. Rätt behandlad och anpassad blir hårersättningen en naturlig del av ditt utseende.

Det finns idag ett flertal olika metoder för att fästa hårersättningen. Vissa av dem innebär att du kan sporta, bada, duscha och basta utan att behöva oroa dig. Du bär den dygnet runt och ingen märker skillnaden mot ett växande hår.

Underhåll behöver göras precis som alla måste gå till frisören och klippa sig. Var fjärde vecka brukar de flesta komma in på en kontroll där hårersättning görs ren och justeras för bästa passform.